Kan hälsosam mat hjälpa mot depression?

Det finns tecken som tyder på att människor som lider av depression i högre grad äter ohälsosam mat än andra. Då öppnar sig frågan om det går att ta sig ur en depression genom att äta hälsosammare mat. På Örebro universitet har en pilotstudie genomförts av medicinforskaren Julia Sabet där sambandet mellan sinnesstämning och kost […]

Läs mer

Publicerad April 7, 2021

Örebro universitet storsatsar inom mat och hälsa

Genom livet äter en människa ca 70 ton mat. Våra preferenser förändras genom livet men oavsett vad vi föredrar för tillfället är det alltid viktigt att vi får i oss bra mat med rätt sammansättning. Med detta i åtanke satsar Örebro universitet på forskning inom mat och hälsa och de senaste åren har man blanda […]

Läs mer

Publicerad April 6, 2021

Lokala matproducenter på skolbänken – vässar sig för att möta ökad efterfråga

Livsmedelsproducenter i länet har märkt av ett stort ökat intresse för lokalproducerad mat under en längre tid. Efterfrågan har kulminerat under Coronaepidemin. Samtidigt har flera företag legat i startgroparna för en expansion, men för att det ska ske krävs kompetens, pengar och affärsutveckling. Torsdagen den 8 april håller därför projektet Lokalt på Menyn ett seminarium […]

Läs mer

Publicerad March 31, 2021

Möt AgroKocken på matresan

I höst kommer AgroÖrebro att samarbeta med Göksholm Gård och Anders Johnsson från CV KÖKET under Matresan 2021. För den som gör ett besök på Göksholms Gård kommer det att finnas möjlighet att smaka på nötkötts-, vildsvins- och eldostburgare. Nötköttet kommer från Göksholm och eldosten från Tre Sjöars kök & Mejeri. Ta chansen att träffa […]

Läs mer

Publicerad March 25, 2021

Translate »