Det finns tecken som tyder på att människor som lider av depression i högre grad äter ohälsosam mat än andra. Då öppnar sig frågan om det går att ta sig ur en depression genom att äta hälsosammare mat. På Örebro universitet har en pilotstudie genomförts av medicinforskaren Julia Sabet där sambandet mellan sinnesstämning och kost […]
Läs merPublicerad April 7, 2021
Genom livet äter en människa ca 70 ton mat. Våra preferenser förändras genom livet men oavsett vad vi föredrar för tillfället är det alltid viktigt att vi får i oss bra mat med rätt sammansättning. Med detta i åtanke satsar Örebro universitet på forskning inom mat och hälsa och de senaste åren har man blanda […]
Läs merPublicerad April 6, 2021
Livsmedelsproducenter i länet har märkt av ett stort ökat intresse för lokalproducerad mat under en längre tid. Efterfrågan har kulminerat under Coronaepidemin. Samtidigt har flera företag legat i startgroparna för en expansion, men för att det ska ske krävs kompetens, pengar och affärsutveckling. Torsdagen den 8 april håller därför projektet Lokalt på Menyn ett seminarium […]
Läs merPublicerad March 31, 2021
I höst kommer AgroÖrebro att samarbeta med Göksholm Gård och Anders Johnsson från CV KÖKET under Matresan 2021. För den som gör ett besök på Göksholms Gård kommer det att finnas möjlighet att smaka på nötkötts-, vildsvins- och eldostburgare. Nötköttet kommer från Göksholm och eldosten från Tre Sjöars kök & Mejeri. Ta chansen att träffa […]
Läs merPublicerad March 25, 2021