Antalet vildsvin i Sverige ökar explosionsartat.
Läs merPublicerad August 25, 2020
Under våren publicerade Myndigheten för Yrkeshögskola sin rapport, Livsmedelsproduktion, Områdesanalys och inriktning 2020, MYh 202003, kring kompetensbehovet inom livsmedelssektorn som visar att det finns ett stort behov av utbildningar inom livsmedelsområdet. “I nuläget råder det brist på kompetens i stora delar av sektorn. Samtidigt finns positiva krafter som ett stort förtroende för livsmedelsindustrin hos allmänheten, […]
Läs merPublicerad August 24, 2020
Förståelsen för vad olika typer av data innebär och hur de kan användas kan vara en resurs för att utveckla företagsidén.
Läs merPublicerad August 18, 2020
I en allt oroligare värld har vikten av en inhemsk livsmedelsberedskap blivit tydlig. Sveriges självförsörjningsgrad har över tid blivit lägre och mycket av den mat vi äter kommer från andra länder. Livsmedelsproduktionen har sedan 1950-talet fått allt svagare lokal förankring och transporter, av dels produkter men även insatsvaror, har blivit avgörande för både producenter och […]
Läs merPublicerad August 17, 2020