?>
Bonden & Jag
Posted By : August 23, 2021

 

I sommar har LRF:s Podcastserie Bonden & Jag vuxit lika snabbt som grödorna.

Denna serie slår ständigt nya rekord och uppmärksammas långt utanför regionerna inom såväl medlemskretsen som hos allmänhet, beslutsfattare och media. Riktigt roligt att lantbruket berör!

Vi har passerat hela 14 000 lyssningar för de 36 program som publicerats. I den nya säsongen, som hade premiär lagom till skolavslutningen, står Lisa Schneider på Berga gård i en klass för sig. Thomas Danielsson och kampen att rädda kvar mjölken i Karlskoga och Degerfors skolor tillsammans med Jonas Edlunds och granbarkborren går också bra.

Vi ser klart och tydligt när kollegorna i branschen delar inslag på Facebook eller pushar själva genom att lägga länkar på egna sidor. Klart är att poddarna är uppskattade och ger möjligheten för fler att förstå vad bönder och företagare i den gröna näringen har för utmaningar.

Bland samtliga program, där några var med under premiären 2020 finns det en publikfavorit: Naturbetskorna hos Nisse Lind på Ringsnäs gård utanför Sturefors. I programmet ”Tacka mulen för öppna marker” berätta han om sina fantastiska djur.

På pallplats hittar vi Anders Norlén i Stallarholmen som berättar om kampen mot viltet. För att inte de ska kalasa på hans odlingar har han fått hägna in alla åkrar. På pallen står också Peter Borring som siar om framtiden och summerar tiden som ordförande i Östergötland.

Men det finns något för alla. Varför inte träffa en av våra Bondekompisar, måltidsforskaren Richard Tellström (känd från TV som det brukar heta) eller bröderna Petersson i Törsjö, Örebro som valde att tillverka egna havregryn för att sälja till butik och konsument.

Du hittar Bonden & jag på Spotify, Poddtoppen, Podbean eller iTunes. Sök bara efter Bonden och jag.

Ur mediaflödet:

https://lansposten.se/2021/07/20/lrf-pratar-med-lantbrukare-i-lanet-i-ny-poddsasong/

Translate »