?>
Direktsådd
Posted By : May 16, 2023

Så grönsaker i maj

I maj kan de flesta grönsaker sås direkt i kökslandet – till exempel spenat, rädisor, bondbönor, morötter, sallat, rödbetor, kålrabbi, mangold, pac choi och rucola. Dessa grödor är alla anpassade för att klara de fortfarande svala nätterna men kommer också att gynnas av de längre och varmare dagarna.

Skydda din lök och kål

Har du satt lök är det bra att täcka den med fiberduk för att undvika problem med Lökflugan vars larver gnager hål i lökarna. Kål kan också planteras ut under fiberduk. Detta skyddar dem mot både låga temperaturer och de skadeinsekter som kan angripa plantorna under sommaren. Att använda fiberduk är ett effektivt och miljövänligt sätt att skydda dina grödor.

Välkommen till kökslandet i maj

Majmånad bjuder på längre och varmare dagar, vilket gör det till en idealisk tid att så och plantera ut. Det är en tid av förväntan och planering, men också en tid för aktivt arbete i trädgården. Att förbereda dina bäddar, så direkt i kökslandet och skydda dina växter från skadedjur är alla viktiga steg för att säkerställa en riklig skörd senare på året. Så välkommen till kökslandet i maj, låt trädgårdsäventyret börja!

 

Translate »