Efterlängtad lansering från LRF– 625 lyssningar första dygnet
Posted By : January 13, 2022

Nytt år. Då är det dags för ett knippe nya poddar från bönderna i Örebro län, Södermanland och Östergötland. Från och med idag ligger 12 nybakade avsnitt ute för lyssning. ”500 lediga jobb i Örebro län” och ”Övervakad av kriminella” – är några av titlarna.

 

Under förra året hittade lyssnarna verkligen till poddserien Bonden&Jag. Därför är det kul att bjuda på fler upplevelser.

–  Det gensvar vi får är fantastiskt. Avgörande är engagemanget hos våra bönder. Lyssnarna möter passionerade, innovativa och stolta lantbrukare från våra regioner. Framgången ligger också i att vi är ute på fältet, i ladugården och i skogen. Det är där det händer och berättelsen tar form, säger Carl Selling, projektledare och ansvarig utgivare.

17 500 lyssningar sedan april 2020 talar sitt tydliga språk. Bonden&Jag har slagit. Tillflödet av ny publik till LRFs poddkanal Bonden&Jag är konstant och idag finns det ett bibliotek av spännande avsnitt med profiler och berättelser från olika områden och perspektiv. 

–  Intresset för mat och lokalproducerat ökar. Vi tror att det också driver intresset för en podd som Bonden&Jag. Här gör vi det möjligt att hänga med ut till en matproducent och följa med i ett samtal om hållbarhet, miljöansvar och cirkulärt tänkande. Lyssnaren får möta en framtidsbransch med hopp, säger Selling.

I denna omgång möter vi bonden som byggt ett sinnrikt system med dammar för att klara sommarens torka. Hur ska sex miljoner morötter annars få vatten för att växa sig starka? Här finns också berättelsen om hot, stölder och inbrott där lantbrukare ser okända bilar och hittar lappar med kartskisser på.

I flera avsnitt lyfter företagarna passionen och berättar om framtidsjobben i den gröna näringen. Integrationsprojekt öppnar dörrar, digitalisering ger nya insikter och ungdomar ser möjligheter. Vi får också möta ett miljö- och klimatarbete som både ger biologisk mångfald, stora exportinkomster och hundratals jobb i skogsindustrin.

Sedan tidigare har 36 avsnitt publicerats och populärast är Nils-Erik ”Nisse” Lind på Ringsnäs gård i topp tätt följd av Peter Borring och Anders Norlén i Stallarholmen. Det är avsnitt på cirka 30 minuter som man kan koppla upp i hörselkåporna via telefonens bluetooth eller lyssna på i en högtalare. Alla kan hitta sin favorit. Kanske avsnittet om vår beredskap, hur maten ska räcka i en krissituation. Johan Lagerholm lägger fakta på bordet.

Välkommen att utforska böndernas berättelser. Poddarna finns på Poddtoppen, Spotify och där andra poddar finns. https://poddtoppen.se/podcast/1508082225/bonden-jag

Bildtext: Det finns jobb i branschen, säger Björn Johansson i Danshyttan utanför Örebro (th) och Charlotta Rydberg från integrationsprojektet.

Translate »