Kompetensdag vildsvinskött
Posted By : May 18, 2022

Kompetensdagen riktade sig mot målgrupperna jägare, framtida vilthanteringsansvariga samt kockar inom länet. Tillsammans fick de se hur hantering hos jägarna går till samt hur vildsvinskött tillagas och serveras på gourmetnivå. Syftet med dagen var att samla de olika målgrupperna för att ge inspiration och skapa dialog mellan de olika perspektiven gällande råvaran. Detta med det slutgiltiga målet att höja prisbilden och därigenom avskjutningen för att minska vildsvin på våra åkrar och i skogen.

Dagen inleddes med genomgång av hantering och styckning av vildsvinskött. Detta utfördes av Nora Jakt & Sportskytte i en närliggande jaktbod utanför Nora.

Efter en vildsvinslunch hos Bryggerikrogen i Nora fick Gustav Leonhardt ta scenen och berätta om sina erfarenheter av råvaran och det tävlingsbidrag han vann Åretskock med 2022.

Denna dag utfördes genom projektet “Mer vildsvinskött i Örebroregionen

Finansierat av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

 

Loggan till eventet är framtaget av Lewander & co AB som driver webbplattformen svensktvildsvinskott.se på uppdrag av Jordbruksverket.

Translate »