Matresan 4-5 september 2021
Matresan är ett etablerat event där olika matdestinationer i Örebroregionen medverkar. Privatpersoner åker runt till olika platser och besöker producenter och restauranger, smakar och handlar. 2021 var ett rekordår utifrån antal utställare och det fanns god anledning att tro att även besökarantalet skulle bli stort.

– Jag tror det blir största evenemanget i Örebro län om man räknar antal besökare i år. Hela länet är engagerat, säger krögaren Davide Lindqvist som tillsammans med Richard Ekbom initierat Matresan.

Länsposten 20210906

AgroÖrebro medverkade tillsammans med Göksholm Gård där vi byggde upp en miljö med tält och grillade 80 grams högrevsburgare med nötkött från Göksholm, vildsvinsburgare samt eldostburgare. Örebro Brygghus med flera levererade dryck och övriga tillbehör hade en tydlig lokal prägel. Göksholm skötte all försäljning och erbjöd en fantastik plats i anslutning till Hjälmaren. Även Anders Johnsson var på plats, en av regionens mest tongivande kockar och mycket uppmärksammad genom sin kokbok Härifrån, och lagade mat under eventet tillsammans AgroÖrebros egen AgroKock. Samarbetet blev en succé och totalt såldes ca 540 burgare, varav ca 150 var vildsvinsburgare.

 

Även ett vattenburet alternativ erbjöds när Matresan gick till sjöss i samarbete med AgroÖrebro.

Translate »