Mer vildsvinskött i Örebroregionen




Vildsvinsprojektet

 

AgroÖrebro driver ett av tretton projektet kopplat till Jordbruksverkets utlysning ”Främjande av vildsvinskött”.

 

AgroÖrebros projekt har rubriken ”Mer vildsvinskött i Örebroregionen”  med följande beskrivning av övergripande syfte och mål.


Den övergripande målsättningen med projektet ”Mer vildsvinskött i Örebroregionen” är att stärka och främja förutsättningarna för att marknadsföra, sälja och servera vildsvinskött. Efter projektets slut skall det finnas metoder, kanaler och modeller som på lång sikt främjar försäljningen av vildsvinskött.

 

Hela projektplanen i PDF format klicka här

 

Aktivitet Period
Två andra projekt genomförs i Örebroregionen, ett genom Länsstyrelsen Örebro län och ett genom Hushållningssällskapet (nationellt).
De tre projekten samordnar insatser och samarbetar inom ramen för sina olika projekt.
Våren 2021
PR- och mediaevent 19 maj 2021
Fyra restauranger har vildsvin som huvudråvara kopplat till kampanjen 200 % Lokalt på tallriken. Kampanjperiod 15 juni-5 september
Säljstart av vildsvinsprodukter på ICA Torghallen i Askersund och ICA Alléhallen i Hallsberg Innan midsommar 2021
AgroKocken besöker ICA Alléhallen i Hallsberg 27 augusti 2021
AgroÖrebro medverkar på Matresan 2021. Grillar vildsvinsburgare 4–5 september 2021
Genomför event i samarbete med Länsstyrelsen och Exceptionell råvara 18 oktober 2021
AgroDagen 2021:2 11 november 2021





Translate »