NA: Nu börjar man hyra ut lokaler i Kvinnersta – området ska växa: ”Gärna gröna näringar”
Posted By : December 8, 2021

Örebroporten vill se att Kvinnersta utvecklas och är ett levande område med verksamheter som stöttar varandra. För den som vill veta mer om vad som händer på området har webbsidan “Växande Kvinnersta” tagits fram där det går att se vilka lokaler som finns för uthyrning.

“– Vi försöker hitta verksamheter som passar byggnaderna. Naturligtvis vill vi gärna ha grön verksamhet där, säger Christina Krönert-Lind, och tillägger:

– Vi håller på med ett jättespännande utvecklingsprojekt tillsammans med Agro Örebro, som jobbar med lokal matproduktion. Det blir en nyetablering i så fall.”

Christina Krönert-Lind, NA 20211208

Kvinnerstagymnasiet har flyttat delar av sin undervisning till Karolinska gymnasiet och endast yrkesdelar kommer att utföras på Kvinnerstaområdet. Detta innebär att skolan har fått ett minskat lokalbehov och i takt med att mycket praktisk undervisning förläggs till samarbetsgårdar frigörs ytterligare lokaler. Från våren 2022 kommer t ex ladugården att finnas tillgänglig att hyra och även de boenden som finns på området är under utredning. AgroÖrebro och Örebroporten tittar tillsammans på möjligheter och framtida etableringar på området. Det är ett spännande arbete och det blir mycket intressant att se hur utvecklingen kommer att se ut.

 

Bild: NA 20211208. Arkivfoto Robban Andersson
Translate »