Odla kål
Posted By : March 22, 2023

Hej alla odlingsfantaster!

Äventyret har börjat och när allt är klart är det dags att njuta av hemodlad chili, solmogna tomater och färska grönsaker. Att odla själv behöver varken vara svårt eller kräva en stor trädgård.

Du har väl sått dina kålfrön? Annars är det hög tid nu!

Några goda råd på vägen:

  • Så inte för tidigt – läs instruktionerna på påsen.

  • Använd alltid ny jord – gärna såjord.

  • Tvätta gamla krukor noggrant.

  • Använda ett minidrivhus eller täck jorden med plast.

  • Märk upp sådden med skyltar så du vet vad som är vad.

Grönsaker som tar längre tid på sig är bra att börja förodla inomhus redan nu för att sedan plantera ut i trädgården eller på balkongen. Det gäller till exempel alla typer av kål, aubergine, selleri, paprika, mangold och kronärtskocka. Även kryddörter, så som basilika, koriander, persilja och olika typer av sallad, kan du smyga igång med redan nu.

Så, ta på dig trädgårdshandskarna och bege dig in i odlingens värld tillsammans med Eat Local Food och AgroÖrebro. Lycka till!

 

Translate »