Smaka på Västmanland erhåller bidrag från Jordbruksverket till projektet ”Lokalt på Menyn”
Projektet pågår från oktober 2020 till mars 2023
Vi vill korta avståndet och skapa affärer mellan lokala livsmedelsproducenter och restauranger, erbjuda affärsutveckling samt skapa mötesplatser på mässor eller handelsplatser.
I projektet verkar Smaka på Västmanland tillsammans med Agro Örebro i ett länsöverskridande samarbete där insikter, lärdomar och idéer kan flöda fritt över gränserna.
Projektgruppen från vänster: Claes Nelander, Rikard Skanevall, Lena Ryberg-Eriksson, Patrik Rehn
Bakgrund:
I en strategisk genomlysning av marknaden i Västmanland under 2019 tillsammans med våra medlemmar har Smaka på Västmanland konstaterat att:
Smaka på Västmanland är en ekonomisk förening med medlemmar från såväl livsmedelsproducenter som restauranger och grundades för att öka efterfrågan på närproducerade livsmedel samt minska avståndet mellan producent och konsument. Det är vårt DNA.
Långsiktiga mål:
Genomförande:
För att nå uppsatta mål har vi skapat tre huvudaktiviteter som kommer genomföras i olika perioder. Aktiviteterna inbegriper: Affärsutveckling för medverkande företag, Utmaningen 200% på Tallriken samt Mässa/Marknadsplats. Mer information om dessa aktiviteter presenteras löpande i våra kanaler.
Vilka riktar vi oss mot
Tanken är att medverkande företag följer med oss på hela resan och utvecklas, skapar affärer, ökar lönsamheten och bidrar till ett bättre samhälle.