Utforska vildsvin som råvara
Posted By : October 19, 2021

Foto: Susanne Lindeborg, Länsstyrelsen Örebro Län

AgroÖrebro och Länsstyrelsen i Örebro har tillsammans bjudit in till eventet “Utforska vildsvin som råvara” 18/10-21. Syftet med provsmakningen var att öka den gemensamma kunskapen och skapa en gemensam bild för att höja kvalitén, analysera olikheterna, förstå helheten för att öka konsumtionen av svenskt vildsvinskött.

“Man provar vanligtvis inte mat på det här sättet. Så provar man vin. Inte mat. Det är komplext, sa kocken Stefan Eriksson, Exceptionell råvara, när vi besökte honom i köket under förberedelserna för Utforska vildsvin som råvara.”

Spontana uttryck från provsmakningen var allt ifrån delikat gåslever och ostron till toner av järn och fisk. Suggan, eller gyltingens kött, upplevdes av majoriteten som godast. (Gylta = hona som inte fått kultingar.) Fler röster om provsmakningen och dagen är samlade i filmen längst ner på sidan.

Eventet utforska råvara samlade representanter från hela kedjan från jägare till kock. Lösningar för hur efterfrågan kan ökas och hur mer vildsvinskött ska nå konsumenter diskuterades. 

Många idéer flödade och en ”vildsvinspremiär” kan komma till hösten. Håll utkik i våra kanaler.

 

 

Mer om vildsvin som råvara kan du läsa under AgroÖrebros projekt “Mer vildsvinskött i Örebroregionen” och på Länsstyrelsens hemsida

Translate »