?>
Crowdfunding – universitetets nya innovationsverktyg kan vara användbart för de gröna näringarna
Posted By : May 10, 2021

Crowdfundung skulle kunna vara ett nytt sätt att finansiera nya lösningar och innovationer inom de gröna näringarna. Örebro universitet och ORU innovation har tillsammans arbetat med frågan om hur crowdfunding kan användas för att finansiera idéer framtagna av forskare och studenter. Ett resultat är att ORU innovations tillsammans med Youcal nu lanserar en crowdfunding-app. Genom appen har gemene man möjlighet att vara med och finansiera framtidens lösningar. Genom universitetets holdingbolag har nu de första två projekten gjorts tillgängliga i crowdfunding-appen. Båda har sin upprinnelse i universitetets Foodprojekt.

Det ena projektet, Farmly, ska öka handeln och direkthandeln med regionala råvaror mellan jordbrukare, restauranger och krögare. Det andra fokuserar på landbaserad fiskodling och heter Nära & naturlig.

– Båda två är goda exempel på all den innovativa kraft som finns på Örebro universitet och som vi nu får möjlighet att nyttiggöra för hela samhället. I båda fallen är det dessutom framtidsinriktad teknik som adresserar utvecklingsfrågor som står i centrum. Dessutom är det naturligtvis en extra bonus att kunna utveckla det här verktyget för finansiering i samarbete med ett regionalt företag, Youcal.

Anna Ragén, vd för ORU Holding AB, 20210505

De två första projekten i ORU Innovations crowdfunding ligger nu ute och den som vill studera upplägget hittar objekten via oru.yougive.app.

 

Translate »