?>
Frösådd i maj
Posted By : May 11, 2023

Frösådd inomhus

Inomhus är det utmärkt att komma igång med frösådd av zucchini, squash, pumpa och en mängd andra grödor. Timing är viktigt, beroende på när du vill skörda. Dock föredrar de här fröna väldigt varm jord, gärna omkring tjugo grader. Dessa kan du med fördel förodla inomhus och sedan sätta ut senare när temperaturen utomhus har blivit tillräckligt varm.

Testa något nytt: Melon

Vill du testa något nytt och spännande? Varför inte så melon? Precis som bönor och squash älskar meloner värme, så plantera ut dem först efter de sista frostnätterna. De kommer att trivas bäst i full sol och väl dränerad jord. Meloner kan vara en rolig utmaning att odla, men belöningen är söta, saftiga frukter direkt från din egen trädgård.

Välkommen sköna majmånad

Maj är en fantastisk månad för trädgårdsälskare. Dagarna blir längre, solen stiger högre och växterna börjar verkligen komma till liv. Detta är den perfekta tiden att förbereda dina bäddar för de varmare månaderna. Börja med att rensa bort allt ogräs, sedan kan du börja plantera ut de grödor du förkultiverat inomhus. Glöm inte att vattna regelbundet, särskilt på torra, soliga dagar. Maj är även en bra tid att börja så direktsådda grödor som morötter, rädisor och spenat. Så, välkommen sköna majmånad, låt trädgårdsäventyret börja!

Translate »