Mat “Härifrån – Råvaror, recept och relationer”
Posted By : October 14, 2020

Livsmedelshandlingsplanen i Örebro län har som långsiktigt mål att öka den lokala livsmedelsproduktionen och bidra till att skapa fler arbetstillfällen och hållbar tillväxt i länet. Arbetet sker på många plan där ett av områdena berör “Konkurrenskraft, konsument och marknad”. Målet är att konsumenten driver utvecklingen framåt genom att göra medvetna val vilket kommer att bidra till ökad hållbarhet såväl miljömässigt och ekonomiskt som socialt.

“Öka kunskapen om mervärdet i den lokala och regionala livsmedelskedjan. Vi vill att fler ska välja livsmedel producerade i länet.”

Mat för hälsa och hållbarhet, 20201012

Lite tips och inspiration på vägen kan man nu få av Anders Johnsson som ger ut boken “Härifrån. Råvaror, recept och relationer” som hyllar närproducerade och ekologiska råvaror i säsong från Örebro län.

 

Translate »