?>
Slanggurka
Posted By : June 29, 2023

 

Sommaren är här och det är dags att planera för din gurkodling

Om du är en älskare av krispiga, färska gurkor, kommer du att glädjas åt att odla olika typer av slanggurkor i ditt växthus.

Slanggurkor behöver stöd och vägledning

Slanggurkor frodas när de odlas genom att bindas upp på höjden. För att göra detta, fäst ett snöre med en lös ögla runt gurkplantans bas för att undvika att stammen stryps. Det är sedan viktigt att fästa snöret högt upp för att stödja gurkans tillväxt.

Kontrollera växtens riktning och ta bort överflödiga sidoskott

Gurkplantor har en naturlig förmåga att klättra själva tack vare sina klängen. Men för att behålla kontroll över din gurkodling, rekommenderas det att du styr vilken väg plantan tar och tar bort överflödiga sidoskott. Detta kommer att hjälpa dig att undvika att ditt växthus blir en ogenomtränglig djungel.

Byt ut plantor vid behov

Med tanke på gurkornas snabba tillväxthastighet kan det ibland vara mer effektivt att byta ut plantor efter halva sommaren än att försöka hålla tillbaka deras tillväxt. För att förbereda detta, plantera nya gurkfrön i god tid för att säkerställa att de är redo att ersätta de gamla plantorna när tiden är inne.

Skörda gurkan i rätt tid

En av fördelarna med att odla gurkor är deras snabba växtcykel. Gurkor växer fort och kan skördas tidigt. Intressant nog, ju tidigare du skördar gurkan, desto mer smak har den! Så var inte rädd för att experimentera och hitta den perfekta balansen mellan storlek och smaknivå för dina hemodlade gurkor.

Att odla gurka i ditt växthus är ett roligt och givande projekt som ger färska och smakrika belöningar. Lycka till med din odling!

Translate »