Svenskt vildsvinskött på tallriken
Posted By : February 10, 2021

Stjärnkrögaren hyllar vildsvinskött

  • Det är ett fantastiskt vilt och fantastiskt kött.

Så säger stjärnkrögaren Filip Fastén som driver restaurangen Agrikultur, om vildsvinsköttet. Han medverkade i TV4-programmet Nyhetsmorgon fredagen den 5 februari och hyllade vildsvinets många användningsområden, charkuterier och att steka och äta det.

  • Vildsvinet har generellt fått ett dåligt rykte, konstaterar Fastén. Men han tror att det dåliga ryktet handlar mer om okunskap hur man hanterar och förädlar köttet.
  • Vildsvin är ett fantastiskt vilt! utbrister Frastén i studion och programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Thörnquist låter sig väl smaka.

AgroÖrebros verksamhetssamordnare Ola Albrektsson såg själv programmet och håller med Filip Fastén.

  • Vildsvin är det vilt som har minst viltsmak och borde vara mycket vanligare på våra tallrikar både hemma och på restaurang.

Sedan årsskiftet är driver AgroÖrebro ett projekt som ska stärka och främja förutsättningarna för att marknadsföra, sälja och servera inhemskt vildsvinskött. Efter projektets slut skall det finnas metoder, kanaler och modeller som på lång sikt främjar försäljningen av svenskt vildsvinskött.

Translate »