Äganderätten – en grundläggande rättighet

“Levande jord- och skogsbruk är en förutsättning för en levande landsbygd.” KSLAT nr 5: Äganderätten Ett väl fungerande lantbruks- och skogsföretagande lägger grunden för en fungerande bioekonom utan fossila bränslen. De råvaror som produceras och de livsmiljöer som skapas genom det gröna företagandet är nödvändiga för att bygga upp vår försörjningsförmåga och skapa ett hållbart […]

Läs mer

Publicerad October 26, 2020

AgroDagen 2021

Save The Date Agrodagen 2021 genomförs den 27 januari, fysiskt eller digitalt återkommer vi till. Boka redan nu in Agrodagen 2021 med temat “Hållbar och stark tillväxt!” Inbjudan och program inom tre veckor.  

Läs mer

Publicerad October 26, 2020

Har du #svinnsikt?

Hur mycket mat kastar du om dagen som du egentligen inte borde ha kastat? Ett prioriterat område inom livsmedelsstrategin är att minska matsvinnet i alla led av livsmedelskedjan, från jord till bord. Matsvinn sker i hela kedjan och då det går åt mycket resurser för att producera livsmedel blir miljöbelastningen stor när mycket försvinner på […]

Läs mer

Publicerad October 23, 2020

Självförsörjningsgrad och försörjningsförmåga

Bild från Från Sverige 20201023 Självförsörjningsgrad är ett mått som används för att ange hur stor del av de livsmedel vi köper som är producerade i Sverige. I grova drag kan vi i stort sett möta efterfrågan vad gäller ägg, morötter, socker och potatis och när det gäller spannmål (t ex vete och havre) producerar […]

Läs mer

Publicerad October 23, 2020

Translate »